Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedvlooien bedwantsen

Bedvlooien bestrijden

Bedvlooien zijn bijzonder vervelend om last van te hebben.

Wanneer vlooien zich in uw bed genesteld hebben is de kans groot dat ze zich ook al verder in en rondom uw huis bevinden. Het is dan ook belangrijk om zo goed en snel mogelijk vlooien in uw bed te kunnen herkennen, zodat u zo snel mogelijk tot actie kunt overgaan.

Wanneer u denkt last te hebben van bedvlooien is het verstandig om eerst goed te onderzoeken of dit wel echt zo is, bedvlooien worden namelijk vaak verward met bedwantsen.

Gelukkig zijn er vrij duidelijke verschillen, waardoor u snel te weten kan komen met welk ongedierte u te maken heeft.

Het verschil tussen bedvlooien en bedwantsen

Bedvlooien zijn niet anders dan andere vlooien, ze zijn roodbruin/zwart van kleur en ongeveer 2 tot 3mm lang. Hun poten zijn erg lang in verhouding met hun lichaam.

Bedwantsen zijn iets langer, gemiddeld zo’n 5 a 6mm. De poten zijn korter dan die van de vlo, en ze zijn herkenbaar aan een horizontaal gestreept patroon op de rug.

Bedvlooien zijn dus eigenlijk gewone vlooien die zich in uw bed genesteld hebben. Wanneer u last heeft van bedvlooien is het risico dan ook groot dat u op andere plekken ook vlooien kunt aantreffen.

Bij bedwantsen is deze kans kleiner. Bedwantsen bevinden zich zo goed als zeker in of rondom uw bed. Bedwantsen nestelen zich diep in uw matras en komen omhoog wanneer ze lichaamswarmte opmerken.

bedvlooien bedwantsen

Links: Bedwants; Rechts Vlo

Foto’s: AFPMPowerhauer

Het verschil tussen de beet van een vlo en die van een bedwants

Het kan soms moeilijk zijn om de ongedierte te zien zitten, zeker bij bedwantsen kan het lastig zijn omdat deze als het ware in uw matras trekken.

In dat geval kan het handig zijn om uw eventuele beten te onderzoeken, ook hier is namelijk een duidelijk verschil in te vinden.

De vlooienbeet:

De vlooienbeet is herkenbaar aan een jeukend rood vlekje met daarin een donkerrood puntje van gestold bloed. De beten komen voornamelijk voor op de onderarmen en enkels maar kunnen in principe overal op het lichaam voorkomen.

De bedwantsbeet:

De bedwantsbeet lijkt veel op een muggenbeet. De plek is rood, gezwollen en jeukt, maar er is geen rood puntje in te zien zoals bij de vlooienbeet. Naast een gevoel van jeuk kunnen de plekjes ook brandend aanvoelen. Bedwantsbeten komen voornamelijk voor op plekken die contact maken met het matras. Dit kan dus variëren van uw hoofd tot aan uw enkels.

Bedvlooien bestrijden

Wanneer u erachter bent of u daadwerkelijk last heeft van bedvlooien, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Bij bedvlooien bestaat daarbij een aanvullend risico dat ze zich niet alleen in uw bed maar ook rond uw huis kunnen bevinden, u kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan grasvlooien.

Het gevolg hiervan kan zijn dat uw gras en alle andere gewassen in de tuin vol komen te zitten met vlooien en vervolgens vaak afsterven. De vlooien kunnen zich vervolgens makkelijk via uw kleding of eventuele huisdier naar binnen en buiten verspreiden, waardoor er een ware kruisbestuiving van vlooien ontstaat in en rondom uw huis.

In het geval van zowel bedvlooien als bedwantsen is het daarom een enorm lastige opgave om alle ongedierte te kunnen bestrijden, omdat de ongedierte soorten zich enorm snel vermenigvuldigen en verspreiden.

Voor u er erg in heeft kunnen bedvlooien maar ook bedwantsen zich bijvoorbeeld in banken of kleding genesteld hebben. Er zijn middelen op de markt waarmee u zelf een poging kunt wagen, echter zijn deze vaak duur en ze bestrijden het probleem op maar een plek, waardoor het ergens anders vanzelf weer opduikt.

Door de snelle vermenigvuldiging van het ongedierte is uw bestrijding al snel ongedaan gemaakt en is het probleem weer terug.

Om het ongedierte succesvol te bestrijden is het daarom aan te bevelen om dit professioneel te laten uitvoeren door een ongediertebestrijder, vaak zijn deze goed betaalbaar en u bent er zeker van dat het probleem verholpen wordt. Via deze link kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Of u kunt bellen met het nummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar