Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bestrijding van vlooien

Bestrijding van vlooien

Bestrijding van vlooien kan in veel gevallen lastiger zijn dan dat u in eerste instantie zou denken. Het bestrijden van vlooien betreft niet alleen het uitroeien van de vlooien op uw huisdier als een hond of kat.

Integendeel. Vlooien leven namelijk niet zo zeer op uw huisdieren, maar in het huis zelf. Vaak wordt het probleem van een vlooienplaag onderschat en daarom is het belangrijk om bestrijding van vlooien op een juiste manier aan te pakken.

Waarom een goede bestrijding van vlooien belangrijk is

Bestrijding van vlooien is erg belangrijk. Het probleem van een vlooienplaag ligt namelijk niet zozeer bij de volwassen vlooien, maar bij de eitjes, larven en poppen. Deze houden ervan om zich op warme en vochtige plekken te verstoppen.

Een vrouwtjesvlo is in staat om 200 nakomelingen voort te brengen. Dat houdt in dat het probleem veel groter zou kunnen zijn als dat u zelf denkt. U kunt het probleem niet volledig overzien, waardoor u de vlooienplaag iedere keer maar deels aan pakt.

Op deze manier bent u niet in staat om een optimale bestrijding van vlooien toe te passen en zal het probleem waarschijnlijk regelmatig terugkeren of zelfs verergeren.

Vlooien kunnen erg veel overlast veroorzaken bij zowel huisdieren als mensen. De beten kunnen er venijnig zijn. Ook kunt u daarbij veel last krijgen van jeuk en uitslag.

Daarnaast kunnen huisdieren zelfs bij een overmaat van beten zoveel last hebben van bijvoorbeeld bloedarmoede, dat dit ook zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Snel actie ondernemen bij vlooien is dus erg aan te raden.

Wat kunt u zelf doen bij bestrijding van vlooien?

Ook al is het moeilijk om de omvang van het probleem te goed te overzien, toch kunt u iets doen bij de bestrijding van vlooien.

Zo voelen vlooien zich het prettigst in vochtige gebieden. Houdt de omgeving waarin u aanwezig bent dus zo droog mogelijk. Ook is het daarbij van belang dat u niet dweilt. Dit stimuleert de vochtige omgeving alleen maar, waardoor vlooien zich beter op hun gemak voelen.

Daarbij is het belangrijk dat u het huis en de plekken waar uw huisdier graag ligt schoon houdt. Was bijvoorbeeld de kussens waarop uw dier graag ligt en stofzuig de ruimte regelmatig. Zorg er daarbij ook voor dat u de stofzuigerzak direct verwisselt.

Verplaats de meubels zo min mogelijk. Op deze manier kunt u de plaag alleen maar vergroten.

Houd uw huisdier schoon. Zorg ervoor dat uw huisdier zo min mogelijk kans heeft op het meedragen van vlooien. Denk hierbij aan het regelmatig wassen van uw huisdier en een eventueel vlooienplan.

Ook kan een vlooienband en een vlooienkam voor uw huisdieren helpen. Dit zijn echter tijdelijke oplossingen die het leed van uw huisdier zullen verlichten. Helaas zal het probleem hierdoor niet weg gaan.

bestrijding van vlooien

Foto: Luis Fernández García

Effectieve bestrijding van vlooien

Bestrijding van vlooien is een lastige klus. Helemaal als u dit zelf probeert met de huis-tuin- en keukenmiddelen die er zijn. Deze middelen werken vaak niet goed genoeg. En als de middelen (deels) werken, dan kan het vaak voorkomen dat vlooien hier resistent voor worden, wat de vlooienplaag alleen nog maar hardnekkiger maakt.

Daarbij is de omvang van het probleem zelf heel lastig vast te stellen. U loopt hierbij dus een grote kans het probleem deels aan te pakken. Het is namelijk zeer moeilijk om alle mogelijke plekken waar vlooien (en eitjes en larven) zich verschuilen te overzien. Zo is het risico dus groot dat de vlooien niet volledig uitgeroeid zijn en binnen de kortste keren weer terugkeren.

De enige manier waardoor u er zeker van kunt zijn dat de vlooienplaag in zijn totaliteit wordt aangepakt en uitgeroeid, is het inschakelen van een professionele ongedierte bestrijder. Een dergelijk bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van vlooien en heeft daar ook de juiste middelen voor.

Helaas zijn deze middelen niet los te koop. Wilt u er zeker van zijn dat u in een keer van het probleem af bent, dan adviseren wij om contact op te nemen met een bestrijder. Dit kan via onderstaande knop.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar