Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
grasvlooien bestrijden

Grasvlooien bestrijden

Grasvlooien zijn een groep vlooien die zich graag schuilhouden in het gras. De vrouwelijke vlooien leggen eitjes in het gras, deze eitjes voeden zichzelf met de wortels van de grassen wat ertoe kan leiden dat uw gras steeds verder afsterft. Ook de overige planten in uw tuin kunnen afsterven om dezelfde reden.

Maar dat is niet het enige nare gevolg van grasvlooien, ze verspreiden zich ook graag onder de mensen en dieren waardoor het probleem groter kan worden dan alleen een kaal gazon.

Belang van het uitroeien van grasvlooien

Het is erg belangrijk om grasvlooien zo snel mogelijk uit te roeien. Wanneer u hier te lang mee wacht krijgen de vlooien namelijk de kans om zich ook binnenshuis te verspreiden, door zich bijvoorbeeld te nestelen in uw kleding of in de vacht van uw huisdier, zoals uw hond of kat.

Wanneer de vlooien zich eenmaal in uw huis genesteld hebben wordt het een enorm lastige opgave om de vlooien nog weg te krijgen. Alles wat van stof gemaakt is, van uw vloerbedekking tot uw bed, loopt het risico om het nieuwe thuis van vlooien te worden.

Grasvlooien in uw gazon bestrijden

Wanneer u nog geen last hebt van vlooien en dat graag zo wilt houden, is het raadzaam om het gras van uw gazon kort te houden. Vlooien houden namelijk van lang gras waar zij zich diep in kunnen nestelen.

Wanneer u echter al wel last heeft van vlooien maar deze zich alleen nog op en in uw gazon bevinden, kunt u een makkelijke methode toepassen om de vlooien te bestrijden. Dit is simpelweg het onderwater laten lopen van uw gazon.

Vlooien en vlooieneitjes kunnen niet overleven onder water, door het gazon onderwater te zetten sterven de volwassen vlooien maar ook de eitjes onder de grond.

Het nadeel van deze methode is echter dat alleen de vlooien en eitjes in het gras uitgeroeid worden. In verreweg de meeste gevallen hebben de vlooien in het gras zich al elders verspreidt en heeft alleen het laten onderlopen van uw gazon weinig nut, omdat de grasvlooien op meerdere plekken verspreid zijn.

In dit geval zijn er een aantal andere opties die u kunt overwegen.

Grasvlooien zelf bestrijden

Het kan zo zijn dat u uw gazon niet onder water kunt laten lopen, u kunt er dan voor kiezen om bestrijdingsmiddelen te kopen om de vlooien plaatselijk uit te roeien. Of dit succesvol zal zijn blijft helaas nog wel de vraag, de kans is groot dat de vlooien zich verspreid hebben naar de bomen of andere planten in uw tuin, en misschien zelfs al wel binnenshuis.

Ook kan het zo zijn dat het bestrijdingsmiddel niet goed aanslaat. Wanneer u besluit om een poging te wagen is het raadzaam om op alle plekken tegelijkertijd de vlooien te bestrijden. Er hoef namelijk maar één vlo te overleven om de vlooienplaag te kunnen voortzetten, Een vlo kan namelijk tot wel 50 eitjes per dag leggen!

Bovendien kunnen vlooien resistent worden tegen de bestrijdingsmiddelen die u zelf kunt kopen. Een vlooienplaag bestrijden wordt in dat geval alleen maar lastiger.

grasvlooien bestrijden

Foto: Katja ZSM

Voordelen van een professionele bestrijding

Het bestrijden van grasvlooien is een complex probleem. Omdat de vlooien zo klein zijn is het moeilijk om te bepalen waar ze precies zitten, het is daarom bijna onmogelijk om alle vlooien te bestrijden.

Het kan daarom slim zijn om een professionele bestrijder in te huren die u zeker weten van het probleem afhelpt. U bespaart daarmee uitgaven aan bestrijdingsmiddelen waarvan u niet zeker weet of ze zullen werken, en u heeft de zekerheid dat u van de vlooien af zult komen.

Professionele bestrijders zijn vaak goedkoper dan u denkt en maken graag een vrijblijvende offerte op, het kan daarom geen kwaad om eens contact op te nemen met een bestrijder in uw regio. Bent u benieuwd naar een offerte? Vul dan het formulier in op deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar