Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
konijn vlooien

Konijn vlooien bestrijden

Het konijn heeft vlooien

Vlooien in Nederland zijn meestal afkomstig van de kat of de hond. Wat veel mensen niet weten is dat ook het konijn vlooien kan hebben.

Als uw konijn vlooien heeft, heeft hij waarschijnlijk last van kattenvlooien. Hoewel er ook echte konijnenvlooien bestaan. Het konijn heeft meestal geen last van vlooien als er geen andere huisdieren zijn. Simpelweg omdat de vlo niet zo gecharmeerd is van de dichte vacht van het konijn. Alleen bij een echte vlooienplaag zal de kattenvlo ook het konijn van een bezoekje voorzien.

Het konijn heeft vlooien en moet hier uiteraard vanaf. Naast de behandeling van het konijn en niet te vergeten de andere huisdieren, zal ook de omgeving vlovrij gemaakt moeten worden.

Als uw konijn buiten gehuisvest is, kan het dier trouwens ook vlooien krijgen door wilde dieren zoals egels of wilde konijnen. Probeer hier rekening mee te houden als u in een gebied woont waar deze dieren voorkomen en scherm het konijnenhok voldoende af.

Hoe ontstaat een vlooienplaag in een konijnenhok?

Een vrouwtjesvlo zal haar eitjes in de vacht van uw knager leggen. De meeste eitjes zullen hier uitvallen. Als de eitjes uitkomen verstoppen de larven zich in donkere hoekjes van het hok.

Na een week of twee/drie ontpoppen de larven. Als ze een week of zes later weer tevoorschijn komen zijn het volwassen vlooien die zichzelf natuurlijk ook weer voortplanten.

Het grootste probleem is niet uw besmette dier maar de omgeving. Een pop kan namelijk langer dan een jaar overleven! Als u wel uw dier behandelt maar niet de omgeving, bent u de vlooienplaag dus nog altijd niet de baas.

Duizenden eitjes en larven bevinden zich op onzichtbare plekken in het konijnenhok zoals onder het stro. Hoewel uw konijn vlooien heeft zal het waarschijnlijk weinig laten merken. Toch is het schadelijk voor zijn gezondheid om vlooien bij zich te dragen!

Wat doet een vlooienbeet bij een konijn?

Uw konijn heeft vlooien en zal dus vlooienbeten oplopen.Door de vlooienbeten kunnen er huidirritaties ontstaan. Een jong konijn kan zelfs overlijden aan vlooienbeten door bloedarmoede. Ook ziektes kunnen overgedragen worden door vlooien zoals myxomatose.

konijn vlooien

Konijn vlooien bestrijden

Het mag duidelijk zijn dat het bestrijden van de vlooien noodzakelijk is. Omdat de grootste aantallen larven en poppen zich niet op het huisdier bevinden maar ergens in het hok of in de verdere omgeving, zal de aanpak alleen afdoende zijn als u de hele woonomgeving behandelt.

Bij het konijn vlooien bestrijden vraagt om andere middelen dan bij de hond of de kat. Let hier goed op, want middelen voor andere huisdieren kunnen voor een konijn dodelijk zijn. Als uw konijn vlooien heeft kunt u in overleg met de dierenarts bepalen wat u het beste kunt gebruiken.

Ideale plekjes om als larve te overleven zijn bijvoorbeeld de richels tussen het laminaat, een wollig tapijt, de bank, de plekjes waar de huisdieren liggen (manden bijvoorbeeld), in het konijnenhok onder het stro en eigenlijk ieder donker plekje.

Zelf alles afdoende behandelen is een hele klus en al snel wordt er een plekje overgeslagen waardoor alles weer van voren af aan zal beginnen. Bij een ware vlooienplaag kunt u dan ook beter de vakman inschakelen.

Naast de juiste bestrijdingsmiddelen weten zij als geen ander waar behandeld moet worden om echt verlost te zijn van de plaag.

De vlooienplaag laten bestrijden

U kunt ons telefonisch benaderen om een afspraak te maken als uw konijn vlooien heeft, zodat wij u van de plaag af kunnen helpen. U kunt ook gratis en vrijblijvend het aanvraagformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vlooienprobleem te bespreken.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar