Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Vlooien bestrijden in huis

Vlooien bestrijden in huis

Vlooien bestrijden in huis is een lastige opgave en de insecten zijn misschien wel de meest hardnekkige insecten om te bestrijden, daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt doen om een huis vol vlooien tegen te gaan.

Hoe komen vlooien in huis?

Om vlooien te bestrijden in huis is het vooral belangrijk om te achterhalen hoe de vlooien in uw huis gekomen zijn. De oorzaak ligt vrijwel altijd bij uw huisdieren. Een kat of hond die buiten losloopt komt in aanraking met anderen besmette soortgenoten.

Waaraan herkent u vlooien?

Een vlo herkent u aan zijn bruinzwarte kleur, ze zijn ongeveer 2 mm groot en hebben een kleine kop en lange pootjes. kenmerkend voor vlooien is dat zij wel tot een meter hoog kunnen springen.

Een belangrijk signaal dat er vlooien in huis zijn is natuurlijk als u vlooien of eitjes opmerkt. Een krabbende hond of kat kan duiden op besmetting. Als u bij u zelf bultjes op uw huid opmerkt die erg jeuken, dan zouden dat best eens vlooienbeten kunnen zijn.

Wanneer u dit herkent hebben de vlooien zeer waarschijnlijk al door uw hele huis eitjes gelegd en zonder bestrijding blijven deze zich ontpoppen tot vlooien die zich vervolgens weer voortplanten. De eitjes nestelen zich onder andere ook in uw tapijt en bankstel.

Mocht er dus sprake zijn van een besmetting en zit u inmiddels met een huis vol met vlooien, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk tot actie over te gaan en informatie in te winnen over vlooien bestrijden in huis.

Wilt u zelf vlooien bestrijden in huis?

Het is allereerst noodzaak om het besmette huisdier te behandelen, uw dierenarts kan u hierover adviseren en een middel voorschrijven. Het is hierbij belangrijk de instructies goed op te volgen om herbesmetting van uw huisdier te voorkomen.

Veel mensen denken dat het behandelen van het besmette huisdier voldoende is om de vlooien uit huis te krijgen. Maar als u de vlooien niet professioneel laat bestrijden in huis, begint de hele cyclus opnieuw en dan zit u binnen de kortste keren weer met vlooien in huis.

Dit komt onder andere door de eitjes en larven die over uw hele woning verspreid zijn. Het is dus niet voldoende om alleen uw huisdieren te laten behandelen tegen de vlooienplaag.

Vlooien bestrijden in huis houdt in dat naast het behandelen van uw huisdier, het ook noodzakelijk is om uw hele huis goed te laten behandelen door een ongediertebestrijder. Deze behandelt uw gehele huis met een hoog geconcentreerd bestrijdingsmiddel.

Vlooien bestrijden in huis

Foto: Robert Hooke

Op websites en forums komt u veel tips tegen over hoe u vlooien uit uw huis kunt krijgen. Ook word er veel reclame gemaakt voor bestrijdingsmiddelen, waardoor het voor u lastig kan zijn om hierin een verantwoorde keuze te maken.

Veel mensen proberen vaak eerst allerlei huismiddeltjes uit om zelf vlooien bestrijden in huis, maar deze middelen werken nauwelijks, zijn duur en in sommige gevallen bij verkeerd gebruik zelfs schadelijk voor uw gezondheid en die van uw geliefde huisdier. Veel van dezen middelen doden de vlooien wel, maar zullen nooit de aard van het probleem oplossen, waardoor er steeds weer nieuwe vlooien zullen komen.

Vlooien bestrijden in huis kan dus wel zelf om bijvoorbeeld het leed van uw huisdier te verlichten, maar zal de vlooienplaag niet doen verdwijnen.

Om daadwerkelijk alle vlooien, poppen en larven in huis te bestrijden is het noodzakelijk om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. U kunt, als u daar behoefte aan heeft een eerste advies inwinnen of meteen een afspraak maken middels onderstaand telefoonnummer of klik op de knop om een aanvraag formulier in te vullen.

Dit kunt u gratis en vrijblijvend doen. Wij brengen u dan zo snel mogelijk in contact met uw lokale vlooienbestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar