Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
vlooien in bed

Vlooien in bed – Wat nu?

Vlooien in bed, helaas komt dit vaker  voor dan u misschien wel denkt. Erg vervelend en een probleem waar u zo snel mogelijk vanaf wilt zijn. Misschien heeft u er wel eens last van gehad? En had u last van zo’n venijnige vlooienbeet in bed?

Maar waar moet u precies op letten bij vlooien in bed? Of heeft u misschien geen vlooien in uw matras, maar een ander insect? Op deze pagina geven we informatie over wat u kunt doen als u last heeft van vlooien of ander ongedierte in en rondom uw bed.

Waarom vlooien in bed verblijven

Vlooien verstoppen zich graag op warme en vochtige plekken. Een bed kan daardoor ook een goede schuilplaats zijn. Hoewel vlooien zich graag in plinten, vloerbedekking of kussens verstoppen, moet u daarbij ook zeker het bed niet vergeten.

Voordat u actie gaat ondernemen, is het wel aan te raden om te kijken of u daadwerkelijk last heeft van vlooien in bed. Zijn deze beestjes wel echt vlooien, of heb je misschien toch te maken met een ander insect? Er zijn namelijk verschillende soorten ongedierte die in uw bed of matras kunnen voorkomen en waar u er veel last van kunt hebben.

Bedwantsen of vlooien in bed

Helaas zijn er meerdere beestjes die graag in uw bed verblijven. Stel daarom eerst duidelijk vast of u hier echt last heeft van vlooien in bed.

Een veel voorkomend insect in bed kan namelijk ook een bedwants zijn. Deze verstoppen zich met name in de naden van uw matras en komen uit het matras als ze honger hebben. Niet alleen een vlooienbeet, maar ook bedwantsen beten kunnen erg veel jeuk en ongemak veroorzaken.

Vlooien in bed kunt u herkennen aan dat deze kunnen springen. Bedwantsen daarentegen kunnen alleen lopen en zijn vooral ’s nachts actief. Overdag verstoppen bedwantsen zich vaak in de naden van het matras, terwijl vlooien gemakkelijker op het matras kunnen zitten.

Het is dus zeker aan te raden om eerst te onderzoeken of het gaat om vlooien of bedwantsen.

vlooien in bed

Foto: Evanherk

Vlooien in bed bestrijden

Op het moment dat u heeft vastgesteld dat het inderdaad gaat om vlooien in bed, is het de bedoeling dat u niet alleen de vlooien in het matras of vlooien in bed gaat bestrijden. De omvang van het probleem is vaak veel groter.

Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan vlooien bestrijden in de slaapkamer, of misschien wel in het hele huis.

Het is helaas erg moeilijk te bepalen hoe groot de omvang van het vlooienprobleem is. Naast dat u er altijd goed aan doet om het matras te stofzuigen en het bed goed te verschonen, is de omvang nog steeds heel lastig te bepalen.

Zo kunnen vlooien zich ook gemakkelijk schuil houden in de vloerbedekking van uw slaapkamer, kleren en aanwezige plinten. Als u huisdieren heeft, kunnen verstoppen vlooien zich ook vaak tussen de vacht van uw huisdieren. Dit maakt het probleem alleen nog maar lastiger te bestrijden. Tevens kunnen de vlooien zich hierdoor nog makkelijker verplaatsen. Ze liften namelijk mee met uw huisdieren.

Het inschakelen van een professionele bestrijder kan ervoor zorgen dat de omvang van het probleem op een juiste manier bepaald kan worden.

Daarbij hebben deze bedrijven de juiste materialen om de vlooien in zijn algemeen effectief te kunnen bestrijden. Vaak met middelen die niet in de reguliere supermarkt te verkrijgen zijn.

Als u last heeft van Vlooien in bed, doet u er verstandig aan om niet alleen uw bed en slaapkamer te controleren, maar ook de rest van uw woning. De kans is namelijk erg klein dat de vlooien zich slechts in uw bed bevinden.

Wilt u er dus zeker van zijn dat deze beestjes zo snel mogelijk uitgeroeid worden op een effectieve manier? Neem dan hieronder gratis en vrijblijvend contact op met een professionele bestrijder. Ook kunt u bellen voor vragen of advies met betrekking tot het bestrijden van een vlooienplaag.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar