Vlooienplaag Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296298

Bel ons direct

085 - 029 6298

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat helpt tegen vlooien

Wat helpt tegen vlooien?

Wat helpt tegen vlooien is voor sommige mensen een hele zoektocht. Om vlooien succesvol te bestrijden is kennis van vlooien belangrijk, maar misschien nog wel belangrijker is om te weten waar de vlooien zich graag schuilhouden.

Om vlooien succesvol te kunnen bestrijden is het namelijk eerst noodzakelijk om te weten waar u ze kunt vinden voordat u onderzoekt wat helpt tegen vlooien.

Waar houden vlooien zich graag schuil?

Vlooien houden zich graag schuil in de vacht van dieren, maar ook in huis komen ze vaak voor in materiaal dat van stof gemaakt is. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een bed, een bankstel, kussens of een tapijt.

Vergeet ook uw auto niet, aangezien de bekleding vaak van stof is kunnen zich ook hier vlooien bevinden.

Naast materiaal van stof verstoppen vlooien zich ook graag op andere plekken waar ze goed beschut zijn. Voorbeelden hiervan zijn kieren en scheurtjes in bijvoorbeeld de wanden van uw huis.

Omdat vlooien zich snel vermenigvuldigen is de kans groot dat wanneer u er een aantal gevonden hebt, u spoedig te maken zal krijgen met een vlooienplaag.

Om de vlooienplaag niet te laten escaleren is het verstandig om u spoedig te verdiepen in een bestrijdingsmiddel wat helpt tegen vlooien.

Wat helpt tegen een vlooienplaag?

Wat helpt tegen een vlooienplaag is om ervoor te zorgen dat de vlooien zich moeilijk kunnen vermenigvuldigen. Omdat vlooien dit van nature veelvuldig doen zult u dus zo snel mogelijk een of meerdere bestrijdingsmiddelen moeten inzetten.

Wanneer u alle risicovolle plekken in en om uw huis heeft geïnspecteerd op de aanwezigheid van vlooien is het dan ook raadzaam om zo snel mogelijk te beginnen aan de bestrijding.

Wat voor bestrijdingsmiddelen helpen tegen vlooien?

Wat helpt tegen vlooien is afhankelijk van de plek waar de vlooien precies verstopt zitten.

Wanneer u een huisdier heeft, bijvoorbeeld een hond of kat, die last heeft van vlooien kunt u een zogenaamde vlooienkam gebruiken. U kunt hiermee de vlooien uit de vacht van uw huisdier kammen. Vergeet hierbij niet om dit meerdere malen per dag uit te voeren.

Het probleem met een vlooienkam is dat u vaak de eitjes van vlooien niet uit de vacht kunt kammen. U vertraagt weliswaar de vermenigvuldiging van de vlooien maar u verwijdert ze niet definitief.

Wat helpt tegen vlooien naast een vlooienkam, is om uw huisdier te wassen in water met zeepsop, hierdoor kunt u ook veel vlooieneitjes doden.

Voer dit zorgvuldig uit, er hoeft namelijk maar een vlooieneitje in leven te blijven om een nieuwe vlooienplaag te activeren.

Wanneer vlooien in uw meubilair zitten is het verstandig om materiaal van stof op een zo hoog mogelijke temperatuur te wassen, hierdoor sterven zowel de vlooien als de eitjes en larven.

Bij kiertjes in bijvoorbeeld de wanden kunt u een stofzuiger gebruiken die u op de hoogste stand zet. Nadat u alle risicoplekken bent nagelopen moet u onmiddellijk de stofzuigerzak weggooien en vernieuwen.

Tot slot kunt u ook vlooienbestrijdingsmiddelen aanschaffen, al is dit risicovol omdat het nooit helemaal zeker is of het middel wel of niet helpt tegen vlooien.

wat helpt tegen vlooien

Foto: Alan R Walker

Wat helpt tegen vlooien het beste?

Wat zeker helpt tegen vlooien is een doeltreffende bestrijding door een professionele ongediertebestrijder. Een ongediertebestrijder weet precies welke plekken gecontroleerd moeten worden op de aanwezigheid van vlooien, eitjes en zogenaamde poppen.

Vervolgens past de bestrijder een doeltreffende vlooienbestrijding toe wat gegarandeerd helpt tegen vlooien. Wanneer u zelf een bestrijdingspoging wilt wagen loopt u een groot risico dat de vlooien zullen terugkeren.

Het overleven van een vlooieneitje is voldoende om een nieuwe vlooienplaag te starten, terwijl de kosten van een ongediertebestrijder vaak erg meevallen.

Een kostenoverzicht voor uw specifieke situatie kunt u opvragen door middel van het invullen een geheel vrijblijvende formulier op deze pagina. Of u kunt direct bellen met een bestrijder via het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6298, Lokaal tarief & 24/7 bij spoed bereikbaar